środa, 19 marca 2014

Pizza rigga z szynką i salami (Dr Oetker)

Ostatnimi czasy było tu sporo pizzy i chciałem unikać jej przez jakiś czas, ale ta wyglądała wyjątkowo zachęcająco - i z wyglądu i z ceny. AKTUALIZACJA! Na końcu wrzucam nowe zdjęcia z grudnia 2014. Składników jest jakby więcej.



Już na pierwszy rzut oka cieszy spora ilość dodatków. 5 kawałków salami, apetyczna szynka, duże kawałki cebuli i pieczarek na 20 centymetrowym krążku. Jedynie ilość sera nie do końca zadowala, mogłoby być go minimalnie więcej. Na dodatek producent nie podaje jakiego gatunku jest to ser.



 Nie ma na co czekać. Pieczemy!


Całość nieźle się zarumieniła, ser fajnie przypiekł, a zapachy które dochodziły z piekarnika były nie do opisania. Szynka jest smaczna, lekko słona. Sos delikatny, nie wychodzący smakiem przed szereg reszty składników. Duże kawałki pieczarek i cebuli naprawdę cieszą. Mają fajny smak i to one zaraz po mięsie nadają aromat tej pizzy.




Wyczuwam lekko ostry posmak, naprawdę lekki. Nawet osoby wrażliwe na pikantność nie będą narzekać. Ciasto jest idealne, nie za cienkie, nie za grube. Delikatne i puszyste. Idealnie współgra z resztą składników.

Bardzo cieszę się z tego zakupu, za przyzwoitą cenę można dostać fajną przekąskę. Celowo pisze przekąskę, a nie na przykład danie - zdecydowanie nie najemy się jednym krążkiem. Może on co najwyżej przytłumić nasz głód na trochę. Bez wątpienia będę chciał spróbować innych jej wersji.

AKTUALIZACJA (Grudzień 2014)
Wersja z pieczarkami: cebuli na bogato, dużo więcej sera. Obecnie nabyłem ją za 5.10zł





Cena: 4.29zł (Carrefour)

Ocena: 4+

Skład:

Wartości odżywcze:


8 komentarzy:

  1. mnie bardzo zasmakowala giuseppe (nie wiem jak sie pisze poprawnie) ale ta z czosnkiem i szynka i pomidorami.. .czy jakos tak. no mega :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dobra jest. Jadłem wszystkie wersje i każda była smaczna. Jedna z lepszych mrożonek chociaż Ristorante, moim zdaniem, może z nią śmiało konkurować.

      Usuń
  2. Choć w smaku dobre to kosmiczny skład mają te pizze. Połowa tych składników naprawdę mogła by zniknąć i nic by się nie stało.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale to po części trochę nasza wina - konsumentów. Dopóki taki towar schodzi z półek, to będzie produkowany. Ludzie nie robią zakupów świadomie, nie czytają składów, nie analizują ich. Są firmy, które dostrzegają problem i na szczęście coraz częściej widzi się produkty wolne od zbędnej chemii. Dobrym przykładem jest tutaj Frosta i jej wyroby. Testowałem tutaj Czikensy z Frosty i wiem, że można zrobić produkt zdrowy i smaczny, ale będący zarazem fast foodem.

      Usuń
  3. Karagen w składzie... podziękuję za raka producentowi. odradzam tego syfu

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wersja z pieczarkami, na dzień dzisiejszy nie posiada karagenu w składzie. A do tego była bardzo smaczna.

      Usuń
    2. Ja też lubię ta z pieczarkami natomiast cała rodzina to lubi matka czasem w mikrofalówce to robi je widelcem nazywa to rozpaćkana ryga

      Usuń
  4. Wolałbym tą z pieczarkami bo jest najlepsza

    OdpowiedzUsuń